Castigatorul celei de a III-a editii a concursului ARS LONGA, VITA BREVIS

Ultimele subiecte
» Tabara de pictura Hobby Art editia de iarna 2017
Vin Ian 06, 2017 10:09 am Scris de arbexartdecor

» SARBATORI SI SARBATORITI
Lun Ian 02, 2017 11:01 pm Scris de crina

» Poezii Katalina
Lun Noi 14, 2016 9:40 am Scris de katalina

» Tabara de pictura Hobby Art editia de iarna 2016
Joi Ian 14, 2016 3:30 pm Scris de arbexartdecor

» Arbex Art Decor te invita la expozitia de pictura ''Natura cu Fluturi''
Sam Oct 31, 2015 6:16 pm Scris de arbexartdecor

» O noua tabara de pictura pentru incepatori
Vin Sept 11, 2015 12:40 pm Scris de arbexartdecor

» Hai sa ne-ntalnim 14 iunie
Mier Iun 17, 2015 10:57 pm Scris de crina

» Tabara de pictura Hobby Art - Apuseni
Joi Iun 04, 2015 3:03 pm Scris de arbexartdecor

» Indian
Sam Mai 02, 2015 8:44 pm Scris de termitawoodworks

» Pirografie I. Tibor
Sam Mai 02, 2015 8:39 pm Scris de termitawoodworks

» lucrare
Sam Mai 02, 2015 8:25 pm Scris de termitawoodworks

» pirografie
Mier Apr 29, 2015 1:05 pm Scris de Vizitator

eMAG

Abstract
PARTENERILink Exchange
Comunitatea Artistilor Plastici Amatori Top66 Statistici
Promovare Gratuita - Top123

Change language forum

Mănăstirea Dervent - Locul unde creaţia este binecuvântată

In jos

Mănăstirea Dervent - Locul unde creaţia este binecuvântată

Mesaj  Eugen MALIC la data de Lun Aug 02, 2010 7:01 am

Închiderea celei de-a V-a ediţii a Taberei Internaţionale de creaţie plastică contemporană de la Mănăstirea Dervent, „Dunărea şi Dobrogea creştină”, a avut loc în ultima zi a lunii lui Cuptor, într-o atmosferă caldă, înnobilată de prezenţa unor distinşi oaspeţi. Vernisajul expoziţiei de pictură care a marcat punctul final al taberei a fost prefaţat de o slujbă oficiată de Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pentru binecuvântarea artiştilor. IPS Teodosie a specificat că harul şi talentul artiştilor vin de la Dumnezeu, manifestându-şi bucuria că lucrările vor îmbogăţi patrimoniul muzeului de artă al mănăstirii Dervent.

După acest moment de înălţare spirituală, artiştii, invitaţii lor şi curatorii evenimentului plastic, stareţul Mănăstirii Dervent, părintele Andrei şi criticul de artă Alice Dinculescu au păşit în sala de expoziţie a muzeului Mănăstirii Dervent, unde, cu o zi înainte, fuseseră etalate cele 30 de lucrări realizate pe parcursul a 20 de zile de căutări plastice. Fascinat de tema propusă spre dezbatere plastică, „Îngeri”, celor 12 pictori invitaţi - Daniela Ţurcanu-Caruţiu, Gheorghe Caruţiu, Anamaria Avram, Eduard Andrei, Elena Dinu, Ovidiu Felipov, Sânziana Romanescu, Sonia Coman, Claudia Muşat, Efrem-Gelu Bandarica, Tina Popaşi şi Imola Popescu-Feldberg din Africa de Sud - li s-a alăturat în demersul creativ şi arhitectul Teodor Ion, care a prezentat o suită de acuarele. Atrasă de peisajul special de la Mănăstirea Dervent, spaţiu generator de energii pozitive şi de puteri creatoare, Daniela Ţurcanu-Caruţiu şi-a imaginat modul în care invizibilul devine vizibil, prezentând îngerii de pază care veghează asupra cerului şi a pământului. Pictorilor li s-au alăturat şi sculptorii Cristian Bedivan, Daniel Divrican şi Ernest Budeş (România), Alexandre Paraschiv (Franţa) şi Akira Go (Japonia), ale căror creaţii - cu excepţia celei realizate de Daniel Divrican, care se află încă în fază de lucru - se regăsesc în spaţiul verde din afara incintei mănăstirii Dervent.

Printre invitaţii ediţiei cu numărul cinci a taberei de pictură şi sculptură de la Dervent, „Dobrogea şi Dunărea creştină”, s-a aflat şi talentatul grafician Leonte Năstase, care, cu umorul său binecunoscut, le-a realizat participanţilor portrete-şarjă. În premieră, la ediţia 2010 a taberei de creaţie s-au acordat diplome de onoare invitaţilor şi generosului sponsor şi diplome de participare fiecărui artist.

Ediţia 2010 a Taberei Internaţionale de la Dervent a fost organizată de Arhiepiscopia Tomisului, Mănăstirea Dervent şi Filiala Uniunii Artiştilor Plastici, Constanţa I.

Sursa: http://www.telegrafonline.ro/1280696400/articol/131204/locul_unde_creatia_este_binecuvantata.html
Mirela STÎNGĂ (mirela.stinga@telegrafonline.ro)

_________________
http://www.eugenmalic.ro
avatar
Eugen MALIC
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 490
Data de inscriere : 14/06/2009
Localizare : MEDGIDIA

http://www.eugenmalic.ro

Sus In jos

Re: Mănăstirea Dervent - Locul unde creaţia este binecuvântată

Mesaj  GEORGE la data de Lun Aug 02, 2010 10:07 am

Eugen MALIC a scris:Închiderea celei de-a V-a ediţii a Taberei Internaţionale de creaţie plastică contemporană de la Mănăstirea Dervent,
Ediţia 2010 a Taberei Internaţionale de la Dervent a fost organizată de Arhiepiscopia Tomisului, Mănăstirea Dervent şi Filiala Uniunii Artiştilor Plastici, Constanţa I.

Cred ca orice artist plastic isi doreste sa participe la o astfel de actiune, un loc in care sa te intalnesti cu oameni care au aceleasi preocupari . Nu era rau daca exista si o galerie de arta care sa contina lucrarile create de acesti artisti . Exista cateva imagini pe lincul indicat, dar insuficiente pentru a-ti crea o imagine completa despre aceasta actiune .

_________________
Creez ,...deci exist !
avatar
GEORGE
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 2871
Data de inscriere : 15/06/2009
Localizare : LONDON - UK

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum