Ultimele subiecte
eMAG
Abstract
Change language forum
Ioan Iacob - 1954
2 participanți
Pagina 1 din 1
Ioan Iacob - 1954
Desi nu-mi place sa studiez creatia artistica a pictorilor in viata, motivele le cunoasteti, totusi mi-a atras atentia modul de a gandi un pictor contemporan , el se numeste Ioan Iacob .
Despre viata si creatiile acestuia puteti cititi mai multe in saitul de mai jos
http://www.cotidianul.ro/125762-Ioan_Iacob__Timpul_meu_liber_este_pictura
Cititi-l, dar am rugamintea de aceasta data sa nu-l comentati, nu de alta dar sa nu ne trezim iar cu vre-o reclamatie .
Despre viata si creatiile acestuia puteti cititi mai multe in saitul de mai jos
http://www.cotidianul.ro/125762-Ioan_Iacob__Timpul_meu_liber_este_pictura
Cititi-l, dar am rugamintea de aceasta data sa nu-l comentati, nu de alta dar sa nu ne trezim iar cu vre-o reclamatie .
GEORGE- Admin
- Numarul mesajelor : 2871
Data de inscriere : 15/06/2009
Localizare : LONDON - UK
Re: Ioan Iacob - 1954
Nu-l comentez.
.. dar nu ma pot abtine sa nu remarc cateva fraze din interviu, cel putin interesante ..!!!
"Ca să mă feresc de părerile profesorilor şi ale colegilor, le pictam numai acasă, în bucătărie, până am început să-mi stabilizez poziţia, până am înţeles ce vreau."
............................
"M-a frapat ceva în România. Sigur, e greu să-mi dau foarte bine seama pentru că trăiesc departe, dar, având, de exemplu, expoziţie la Cluj, am constatat că existenţa ei nu este cunoscută la Timişoara."
"Este o formă meditativă de a aborda lucrurile şi, probabil, ea duce la percepţia de linişte şi calm, ca să-l citez pe Matisse. Dar problema mea este de a crea o imagine care afirmă şi întreabă în acelaşi timp, care îl face pe privitor să-şi pună întrebarea: „Oare aşa este realitatea?"
..................................
"Eu lucrez, de fapt, la 30-40 de pânze în acelaşi timp. Nu practic o pictură „alla prima", să încep dimineaţă şi să termin pânza. Arunc o primă impresie de culoare şi mă confrunt cu ea. Văd ce se întâmplă. O pun deoparte şi mă duc la pânza următoare. A doua zi le reiau..."
"Personal, cred că dacă te ghidezi după gustul publicului ai pierdut meciul de la început. Pasul în spate pentru a te plia gustului privitorului este de fapt o crimă, o fraudă adresată ideii artistice."
...................................
"La Paris, la Londra, la Berlin sau la Düsseldorf, se pune foarte mult accent pe cultură. Însă este o lume închisă, la care trebuie să ai acces. În aceste cercuri nu este nimic deteriorat."
.. dar nu ma pot abtine sa nu remarc cateva fraze din interviu, cel putin interesante ..!!!
"Ca să mă feresc de părerile profesorilor şi ale colegilor, le pictam numai acasă, în bucătărie, până am început să-mi stabilizez poziţia, până am înţeles ce vreau."
"M-a frapat ceva în România. Sigur, e greu să-mi dau foarte bine seama pentru că trăiesc departe, dar, având, de exemplu, expoziţie la Cluj, am constatat că existenţa ei nu este cunoscută la Timişoara."
"Este o formă meditativă de a aborda lucrurile şi, probabil, ea duce la percepţia de linişte şi calm, ca să-l citez pe Matisse. Dar problema mea este de a crea o imagine care afirmă şi întreabă în acelaşi timp, care îl face pe privitor să-şi pună întrebarea: „Oare aşa este realitatea?"
"Eu lucrez, de fapt, la 30-40 de pânze în acelaşi timp. Nu practic o pictură „alla prima", să încep dimineaţă şi să termin pânza. Arunc o primă impresie de culoare şi mă confrunt cu ea. Văd ce se întâmplă. O pun deoparte şi mă duc la pânza următoare. A doua zi le reiau..."
"Personal, cred că dacă te ghidezi după gustul publicului ai pierdut meciul de la început. Pasul în spate pentru a te plia gustului privitorului este de fapt o crimă, o fraudă adresată ideii artistice."
...................................
"La Paris, la Londra, la Berlin sau la Düsseldorf, se pune foarte mult accent pe cultură. Însă este o lume închisă, la care trebuie să ai acces. În aceste cercuri nu este nimic deteriorat."
Re: Ioan Iacob - 1954
D.l Iacob a scris:
[/color]
Nici eu nu voi comenta, dar nu ma pot abtine sa nu-i trimit un mesaj D.lui Iacob, daca ma aude, oriunde s-ar afla .
D.le Iacob daca doriti sa fi-ti cunoscut in toata Romania inclusiv la Timisoara, va rog sa aveti amabilitatea sa va inscrieti pe acest forum unde va este destinata o rubrica personalizata special conceputa pentru artistii plastici profesionisti . Comunitatea artistilor plastici amatori ar dorii sa va cunoasca, dar se pare ca domniile voastre nu doresc acest lucru .
Semneaza
Un grup de impatimiti ai artelor frumoase .
GEORGE- Admin
- Numarul mesajelor : 2871
Data de inscriere : 15/06/2009
Localizare : LONDON - UK
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Vin Ian 06, 2017 10:09 am Scris de arbexartdecor
» SARBATORI SI SARBATORITI
Lun Ian 02, 2017 11:01 pm Scris de crina
» Poezii Katalina
Lun Noi 14, 2016 9:40 am Scris de katalina