Ultimele subiecte
eMAG
Abstract
Change language forum
Concurent George - Lumea Universala
3 participanți
ARTISTI PLASTICI :: SECTIUNE PORTOFOLII :: CONCURSURI :: ARS LONGA, VITA BREVIS; editia a IV-a 2012 :: Concurenti :: CONCURENT GEORGE
Pagina 1 din 1
Concurent George - Lumea Universala
Din lumea subacvatica am zburat in spatiu pentru a va arata ,,Aurora boreala"
Pamantul le ofera celor prezenti in spatiu un spectacol unic atunci cand aurora boreala se produce. Culorile verde si rosu sunt produse de impactul particulelor solare asupra campului magnetic al Terrei, care ne protejeaza de efectele lor neplacute. De obicei, aurora boreala are culoarea verde, dar particulele incarcate de la Soare interactioneaza cu oxigenul atomic la altitudini mari si produce nuanta de rosu.
Sursa;Ziare.com
Vedeti voi ca si Universul ne ofera adevarate creatii artistice de o inestimabila valoare. Pacat insa ca aceste imagini nu pot fi expuse intr-o ,,Galerie universala" pentru a fi vazute de intreaga omenire. Trebuie sa le multumim acelor oameni care surprind si ne aduc aceste minunate creatii artistice spectaculoase. Voi medita si asupra crearii unei lucrari sau mai multe cu aceasta tema.
Pamantul le ofera celor prezenti in spatiu un spectacol unic atunci cand aurora boreala se produce. Culorile verde si rosu sunt produse de impactul particulelor solare asupra campului magnetic al Terrei, care ne protejeaza de efectele lor neplacute. De obicei, aurora boreala are culoarea verde, dar particulele incarcate de la Soare interactioneaza cu oxigenul atomic la altitudini mari si produce nuanta de rosu.
Sursa;Ziare.com
Vedeti voi ca si Universul ne ofera adevarate creatii artistice de o inestimabila valoare. Pacat insa ca aceste imagini nu pot fi expuse intr-o ,,Galerie universala" pentru a fi vazute de intreaga omenire. Trebuie sa le multumim acelor oameni care surprind si ne aduc aceste minunate creatii artistice spectaculoase. Voi medita si asupra crearii unei lucrari sau mai multe cu aceasta tema.
GEORGE- Admin
- Numarul mesajelor : 2871
Data de inscriere : 15/06/2009
Localizare : LONDON - UK
GEORGE- Admin
Aurora Polara
Aurora polară este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă observată pe cerul nocturn în regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru. Când apare în emisfera nordică, fenomenul e cunoscut sub numele de aurora boreală, termen folosit inițial de Galileo Galilei, cu referire la zeița romană a zorilor, Aurora, și la titanul care reprezenta vânturile, Boreas. Apare în mod normal în intervalele septembrie-octombrie și martie-aprilie. În emisfera sudică, fenomenul poartă numele de auroră australă, după James Cook, o referință directă la faptul că apare în sud.
Fenomenul nu este exclusiv terestru, fiind observat și pe alte planete din sistemul solar, precum Jupiter, Saturn, Marte și Venus. Totodată, fenomenul este de origine naturală, deși poate fi reprodus artificial prin explozii nucleare sau în laborator.
Cu cat cauti sa inveti mai multe despre lumea in care traim cu atat ne dam seama ca am trait degeaba!
Daca iti doresti sa cunosti mai multe despre acest subiect intra pe linkul de mai jos:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Auror%C4%83_polar%C4%83
Fenomenul nu este exclusiv terestru, fiind observat și pe alte planete din sistemul solar, precum Jupiter, Saturn, Marte și Venus. Totodată, fenomenul este de origine naturală, deși poate fi reprodus artificial prin explozii nucleare sau în laborator.
Cu cat cauti sa inveti mai multe despre lumea in care traim cu atat ne dam seama ca am trait degeaba!
Daca iti doresti sa cunosti mai multe despre acest subiect intra pe linkul de mai jos:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Auror%C4%83_polar%C4%83
GEORGE- Admin
Re: Concurent George - Lumea Universala
Oare chiar pot fi adeverate asemenea culori??? eu nu am avut niciodata norocul sa vad asa ceva!
marinic- Numarul mesajelor : 447
Data de inscriere : 30/09/2010
Varsta : 66
Localizare : Bucuresti
marinic a scris:Oare chiar pot fi adeverate asemenea culori??? eu nu am avut niciodata norocul sa vad asa ceva!
Noi suntem mici copii pe langa ,,Marele creator" al pamantului! Atat sub apa cat si in ceruri se petrec fenomene inimaginabile mintii umane. Este o lume mult mai frumoasa si mult mai mirifica decat pe pamant. Seara buna!
GEORGE- Admin
GEORGE a scris:
Noi suntem mici copii pe langa ,,Marele creator" al pamantului! Atat sub apa cat si in ceruri se petrec fenomene inimaginabile mintii umane. Este o lume mult mai frumoasa si mult mai mirifica decat pe pamant. Seara buna!
The Great Creator of the Universe. We are cosmic dust
crina- Numarul mesajelor : 1268
Data de inscriere : 06/03/2010
Varsta : 63
Localizare : constanta
Te exprimi bine in limba lui Shakespeare Crina, poti veni la Londra!crina a scris: The Great Creator of the Universe. We are cosmic dust
Aurora se formeaza in timpul unei eruptii solare. O data la 11 ani, activitatea solara cunoaste un maxim, produs de rotatia inegala a Soarelui. Polii sai nu se invirt cu aceeaşi viteza ca si centrul, fapt care provoaca asa-zisele umbre solare. Rupte din Soare, particulele calatoresc in jur de doua zile inainte de a ajunge in preajma Terrei, care este protejata de centurile magnetice, al caror rol este tocmai acela de a opri respectivele particule. In consecinta, acestea sunt obligate sa ocoleasca aceste centuri magnetice si sa ajunga pe Pamant prin cei doi poli magnetici (nord si sud). Cand moleculele din atmosfera ajung in contact cu o serie de gaze, produc culori diferite. Cele mai multe dintre aurore au o culoare verde, dar in componenta lor intra si rosul si movul, dar extrem de rar.
Sursa : http://www.astronomia.go.ro/Pages/aurorele_boreale.html
GEORGE- Admin
Daca v-am starnit interesul, daca va place aurora boreala si daca vreti sa stiti cum apare, vizionati filmuletul de mai jos:
GEORGE- Admin
Interesant! Si mai interesanta mi se pare acea protectie a pamantului de pericolele iminente ale Cosmosului, centurile van Allen. Cine a facut pamantul? Avand in vedere ca celelalte planete nu au o asa protectie?! Atunci, s-a ajuns pe Luna, vreodata? Exista Luna, cu adevarat? Intrebari, intrebari... Daca as afla raspunsuri concrete, despre aceste lucruri..., nu m-as mai plange deloc de nimicurile pamantesti, cum ar fi "politica" in Romania , banii putini si...rari De altfel, nici nu cred ca m-ar mai interesa. Ma hranesc cu protoni si electroni si ma plimb pe o coada de cometa luminoasa
crina- Numarul mesajelor : 1268
Data de inscriere : 06/03/2010
Varsta : 63
Localizare : constanta
crina a scris:...Atunci, s-a ajuns pe Luna, vreodata? Exista Luna, cu adevarat? Intrebari, intrebari...
Iti promit ca ma voi ocupa si de luna Crina. Luna exista cu adevarat deoarece de-a lungul viacului a fost redata in nenumarate creatii artistice.
Dar sa mai ramanem la aurora boreala. Iata ca baietii destepti stiu sa faca bani si printeaza acest fenomen pe care il comercializeaza ca si opere de arta.
http://www.art.co.uk/gallery/id--b7091/posters.htm
GEORGE- Admin
Subiecte similare
» Concurent George - Lumea subacvatica.
» Lumea lui Pablo Picasso
» Portofoliu Foto Alina
» Bancul zilei
» salutari la toata lumea
» Lumea lui Pablo Picasso
» Portofoliu Foto Alina
» Bancul zilei
» salutari la toata lumea
ARTISTI PLASTICI :: SECTIUNE PORTOFOLII :: CONCURSURI :: ARS LONGA, VITA BREVIS; editia a IV-a 2012 :: Concurenti :: CONCURENT GEORGE
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Vin Ian 06, 2017 10:09 am Scris de arbexartdecor
» SARBATORI SI SARBATORITI
Lun Ian 02, 2017 11:01 pm Scris de crina
» Poezii Katalina
Lun Noi 14, 2016 9:40 am Scris de katalina
» Tabara de pictura Hobby Art editia de iarna 2016
Joi Ian 14, 2016 3:30 pm Scris de arbexartdecor
» Arbex Art Decor te invita la expozitia de pictura ''Natura cu Fluturi''
Sam Oct 31, 2015 6:16 pm Scris de arbexartdecor