Ultimele subiecte
eMAG
Abstract
Change language forum
SCULPTURA SI ARTA MONUMENTALA LONDONEZA
4 participanți
Pagina 1 din 4
Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4
GEORGE- Admin
- Numarul mesajelor : 2871
Data de inscriere : 15/06/2009
Localizare : LONDON - UK
GEORGE- Admin
GEORGE- Admin
GEORGE- Admin
Re: SCULPTURA SI ARTA MONUMENTALA LONDONEZA
GEORGE a scris:Marturisesc ca lucrarea monumentala prezentata mai jos m-a socat ! .
Socat e si personajul sculpturii ... ..!! Parca asteapta sa cada o bomba atomica din cer. Ma intreb se semnificatie o fi avand de fapt.
Felicitari artistului! Lucrarea are multa expresivitate si e intr-adevar .. socanta. Poate ca asta era si scopul ...!
Dar daca ma intrebi pe mine - desi apreciez talentul si munca artistului - nu-mi place .. .. mai degraba ma sperie. (poate daca o vad in realitate imi schimb parerea .. ..)
Ultima editare efectuata de catre Adi Sabau in Dum Aug 09, 2009 12:08 pm, editata de 1 ori
90/60/90
Adi Sabau a scris: Dar daca ma intrebi pe mine - desi apreciez talentul si munca artistului - nu-mi place .. .. mai degraba ma sperie. (poate daca o vad in realitate imi schimb parerea .. ..)
In realitate este 90/60/90 !
GEORGE- Admin
ARTA MONUMENTALA - (detalii 1)
Spre deosebire de parerea lui Adi pe care o respect ,…parerea mea este ca trebuie sa analizam ideia artistului ,nu lucrarea in sine ,sau reprezentarea . Mai trebuie sa tinem cont de grandoarea lucrarii . Nu intamplator am dat cadre cu mediul ambiant al expunerii lucrarii . Alegerea locului este deosebita . Spatiu generios ,o mica cascada ,spatiu verde si dupa cum veti mai vedea si un mic anfiteatru . Lucrarea este amplasata chiar in spatele garii de tren si de metrou Liverpool Street . Dar despre toate acestea in mesajele urmatoare .
Pentru cei care ii intereseaza studiul lucrarii ,astazi voi mai posta niste detalii .
Pentru cei care ii intereseaza studiul lucrarii ,astazi voi mai posta niste detalii .
GEORGE- Admin
Lucrarea este foarte frumoasa
Lucrarea este foarte frumoasa.
George, imi place mult stilul tau de a prezenta un lucru, adica secvential, si asta este in folosul celor care nu reusesc sa vada pe viu si au nevoie de o privire de ansamblu pentru a se integra virtual in peisajul / locul unde este expusa lucrarea.
Ar fi foarte bine daca exemplul tau, cu relatari despre arta plastica, l-ar urma si alti romani stabiliti in tari cu traditii in arta.
George, imi place mult stilul tau de a prezenta un lucru, adica secvential, si asta este in folosul celor care nu reusesc sa vada pe viu si au nevoie de o privire de ansamblu pentru a se integra virtual in peisajul / locul unde este expusa lucrarea.
Ar fi foarte bine daca exemplul tau, cu relatari despre arta plastica, l-ar urma si alti romani stabiliti in tari cu traditii in arta.
Eugen MALIC a scris:George, imi place mult stilul tau de a prezenta un lucru, adica secvential, si asta este in folosul celor care nu reusesc sa vada pe viu si au nevoie de o privire de ansamblu pentru a se integra virtual in peisajul / locul unde este expusa lucrarea.
Ai inteles foarte bine si asta este si intentia mea . O lucrare artistica in special sculptura ,nu este o imagine plana ,ia trebuie prezentata la 360 de grade pentru ai observa toate detaliile . Sunt convins ca pe unii ii oboseste aceasta prezentare ,dar ce sa-i faci trebuie sa accepti si injuraturi ,nu numai laude . Sa auzim numai de bine si o zi buna va doresc la toti .
Am plecat iar in documentare .
GEORGE- Admin
Nadajduiesc ca nu v-ati suparat pentru faptul ca am fost sincer. Nu am spus ca nu apreciez lucrarea ci am spus ca lucrarea in sine nu e pe gustul meu. Indiferent cat de monumentala ar fi si ce mesaj transminte.
Sper ca pe acest forum putem sa ne exprimam liber parerile fara sa fim ipocriti.
Cred ca sunteti de acord cu mine ca discutiile constructive presupun si pareri divergente.
Spor la documentare, George ..
Sper ca pe acest forum putem sa ne exprimam liber parerile fara sa fim ipocriti.
Cred ca sunteti de acord cu mine ca discutiile constructive presupun si pareri divergente.
Ultima editare efectuata de catre Adi Sabau in Dum Aug 09, 2009 10:20 pm, editata de 1 ori
Fara discutie
Adi, in niciun caz nu avem de ce sa ne suparam. Eu chiar ma bucur cand parerile difera deoarece este constructiv si il ajuta pe celalalt sa vada si partea cealalta pe care el poate nu reuseste sa o sesizeze (urat sau frumos).
Discutiile trebuie sa fie deschise indiferent daca sunt critice sau laudative si asa va ramane pe acest forum.
Discutiile trebuie sa fie deschise indiferent daca sunt critice sau laudative si asa va ramane pe acest forum.
Unde dai ,...si unde crapa !
Adi Sabau a scris:Nadajduiesc ca nu v-ati suparat pentru faptul ca am fost sincer. Nu am spus ca nu apreciez lucrarea ci am spus ca lucrarea in sine nu e pe gustul meu. Indiferent cat de monumentala ar fi si ce mesaj transminte.
Sper ca pe pe acest forum putem sa ne exprimam liber parerile fara sa fim ipocriti.
In nici un caz nu m-am referit la tine ! . Esti un membru activ ,te apreciem foarte mult si exprimarea libera este binevenita si benefica acestui forum . Eu m-am referit la acei care nu reactioneaza in nici un fel ,dar sunt sigur ca apreciaza munca noastra .
GEORGE- Admin
Multumesc, Eugen, pentru reactie si intelegere!
Multumesc, George! (tocmai scriam un mesaj pentru Eugen cand mi s-a semnalat ca ai scris .. .. asa ca voi posta mesajul)
Aici ne aflam intr-o comunitate de artisti amatori. Asta presupune ca parerile noastre sunt si ele subiective, de amatori (fac abstractie de faptul ca aprecierea in arta e si ea - la randul ei - implicit, subiectiva ..!!)
Sunt de acord cu tine ca nu e cazul ca - tot timpul - sa ne felicitam si sa ne complimentam reciproc.
Daca cineva are ceva de zis, sa zica ..!
Ceea ce este important este faptul ca forumul exista.
Vad la tine un elan extraordinar si o dorinta mare de a promova acest proiect. Pun pariu ca "lucrarea" asta o consideri ca pe unul dintre cele mai bune "tablouri" de pana acum ..
Ma bucur ca fac parte din linia intai ..!!!
P.S. Am invitat pe forum un prieten de-al meu, Radu, care face un lucru foarte interesant: vitralii. Tehnica este cu totul deosebita. Iar abordarea lui, ... veti vedea. Sper sa intre!!
EDIT
Am gasit o explicatie pentru grasa monumentala. Va spun maine!
Multumesc, George! (tocmai scriam un mesaj pentru Eugen cand mi s-a semnalat ca ai scris .. .. asa ca voi posta mesajul)
Aici ne aflam intr-o comunitate de artisti amatori. Asta presupune ca parerile noastre sunt si ele subiective, de amatori (fac abstractie de faptul ca aprecierea in arta e si ea - la randul ei - implicit, subiectiva ..!!)
Sunt de acord cu tine ca nu e cazul ca - tot timpul - sa ne felicitam si sa ne complimentam reciproc.
Daca cineva are ceva de zis, sa zica ..!
Ceea ce este important este faptul ca forumul exista.
Vad la tine un elan extraordinar si o dorinta mare de a promova acest proiect. Pun pariu ca "lucrarea" asta o consideri ca pe unul dintre cele mai bune "tablouri" de pana acum ..
Ma bucur ca fac parte din linia intai ..!!!
P.S. Am invitat pe forum un prieten de-al meu, Radu, care face un lucru foarte interesant: vitralii. Tehnica este cu totul deosebita. Iar abordarea lui, ... veti vedea. Sper sa intre!!
EDIT
Am gasit o explicatie pentru grasa monumentala. Va spun maine!
Astept explicatii !
Adi Sabau a scris: Am gasit o explicatie pentru grasa monumentala. Va spun maine!
Adi ,acum chiar trebuie sa-ti atrag atentia ca termenul de ,,grasa monumentala" chiar deranjeaza . Nu puteai si tu sa gasesti un alt termen mai subtil ,de ex. ,,durdulia monumentala" . Dupa cate vad tu privesti lucrurile d.p.d.v erotic . Tu ti-ai imaginat o femeie mai plinuta ,,grasa" dupa cum spui ,care este si monumentala . Eu vad in acel monument o adevarata capodopera de arta ,simbol al bogatiei ,prosperitati ,gigantismului ,grandoarei s.a.m.d. Astept sa-ti ceri scuze de la femeile corpolente ! .
GEORGE- Admin
GEORGE a scris:
1 ... ,acum chiar trebuie sa-ti atrag atentia ....
2 ... tu privesti lucrurile d.p.d.v erotic .
3 ... eu vad in acel monument o adevarata capodopera
4 ... Astept sa-ti ceri scuze de la femeile corpolente !
1. Atrage-mi-o!
2. Eronat!
3. Treaba ta!
4. Asteapta.
Vorbind serios, zona in care e amplasata o asemenea rotunjime, e perfect aleasa de catre edilii orasului. Blocurile din spate sunt atat de anoste, drepte, incat cereau ceva in compensare.
Cladirile sunt mari! Cum poti compensa peisajul altfel decat aducand in zona o chestie socanta, cu rotunjimi ..? ..
P.S. E cumva o chestiune de compromis >>>??
Edit peste 5 minute:
P.P.S. Am uitat! Suntem amatori! Cum am putea sa avem atitudine ..!!?
Ultima editare efectuata de catre Adi Sabau in Lun Aug 10, 2009 12:21 am, editata de 1 ori
Imi place cum gandesti !
Chiar ma amuzat explicatia ta ! . La asta nu m-am gandit . Vorbeste cu D.l Oprescu poate mai inveseleste cladirile anoste din Bucuresti ,cu asemenea opere de arta . Ce zici !
GEORGE- Admin
Adi Sabau a scris:Scuze, eu traiesc in Banat. ... Cine-i Oprescu ..?
Cum !,...nu stii cine este Oprescu ? ,...Este Primarul General al capitalei Romaniei .
Dar sa trecem ,peste ! . In mesajul urmator ,minime informatii despre aceasta lucrare monumentala .
GEORGE- Admin
FERNANDO BOTERO '89
Ultima editare efectuata de catre GEORGE in Lun Aug 10, 2009 10:05 pm, editata de 1 ori
GEORGE- Admin
Interesant.
Dar "l"-ul ala de la Bolero nu e prea clar. Ar putea fi si Boero, cu accent grav pe "e".
Dar "l"-ul ala de la Bolero nu e prea clar. Ar putea fi si Boero, cu accent grav pe "e".
Fernando Botero
Este vorba despre Fernando Botero, un artist foarte mare si complet as putea spune.
Voi face in scurt timp un subiect cu viata si opera acestui artist la sectiunea Mari pictori sau Mari sculptori. Isi merita acest loc.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Fernando_Botero
Voi face in scurt timp un subiect cu viata si opera acestui artist la sectiunea Mari pictori sau Mari sculptori. Isi merita acest loc.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Fernando_Botero
FERNANDO BOTERO
Eugen MALIC a scris:Este vorba despre Fernando Botero, un artist foarte mare si complet as putea spune.
Multumesc Eugen ! . Vezi ! ,de asta este important acest forum ,ne completam cunostintele cu usurinta . Am dat si eu cautare ,dar daca i-am inteles gresit numele ,nu l-am gasit . Asteptam biografia acestui mare artist .
GEORGE- Admin
FERNANDO BOTERO
Adi Sabau a scris:Interesant. Dar "l"-ul ala de la Bolero nu e prea clar. Ar putea fi si Boero, cu accent grav pe "e".
Pana la urma a fost Botero ! .
Se pare ca acestui mare artist ,...la propiu si la figurat ,i-au placut femeile plinute . Intra pe http://images.google.co.uk/images?hl=en&q=fernando+botero&um=1&ie=UTF-8&ei=x4uASrrlMeWZjAfttO3wAQ&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1 ,pentru a afla mai multe despre operele sale . Te asigur Adi ca ai ce vedea ,...iti urez vizionare placuta !
GEORGE- Admin
Haha .. am vazut ..!
Cu siguranta el este autorul ...
"Figurile sale naive, supradimensionate în mod grotesc sunt înţelese ca simboluri ale burgheziei coloniale degenerate." (Wikipedia)
Cu siguranta el este autorul ...
"Figurile sale naive, supradimensionate în mod grotesc sunt înţelese ca simboluri ale burgheziei coloniale degenerate." (Wikipedia)
Ambientul inconjurator
Dupa cum am mai spus orice creatie artistica pentru a fi pusa in valoare trebuie expusa pe masura . In prima imagine micul amfiteatru . A doua este partea din spate a garii Liperpool ,iar jos sunt peroanele care se intind sub toate constructiile pe care le-ati vazut in imagini . A treia imagine ,vedere interioara . Iar a patra imagine ,intrarea principala .
GEORGE- Admin
Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4
Subiecte similare
» Iarna in lumina
» Un alt fel de Arta
» ARHITECTURA MODERNA LONDONEZA
» Sculptura...
» Sculptura in ipsos !
» Un alt fel de Arta