Ultimele subiecte
eMAG
Abstract
Change language forum
M-am apucat de pictat ..! ..:)
5 participanți
Pagina 1 din 1
M-am apucat de pictat ..! ..:)
Incapatanat cum sunt, alaltaieri mi-am cumparat minimul necesar cu scopul precis de a ma apuca de pictat ..
Sapte culori (pe ele scrie Praga), doua panze (cea mica o dau fetitelor..!) .. un tub Terebentina, unul Ulei si sapte pensule. Paleta nu am luat ca era ordinara si costa 10 lei ..
In loc de sevalet folosesc doua scaune, care la momentul asta sunt deja compromise ..
Prima faza:
Faza a doua:
(nu va ascund ca frunzele de la pom sunt pictate de trei ori, una peste alta ..!! .. ..)
Trebuia sa-l ascult pe vanzator, si sa-mi cumpar si un fel de spaclu special cu care razi culoarea ..!
.. va voi tine la curent ..! ..
EDIT
Am uitat sa va spun: astept comentarii si mai ales CRITICI cu sfaturi .. Va garantez ca nu ma supar indiferent ce spuneti .. fiti rai ..!! (O stiti p'aia: "orice sut in fund e un pas inainte" .. ..)
Sapte culori (pe ele scrie Praga), doua panze (cea mica o dau fetitelor..!) .. un tub Terebentina, unul Ulei si sapte pensule. Paleta nu am luat ca era ordinara si costa 10 lei ..
In loc de sevalet folosesc doua scaune, care la momentul asta sunt deja compromise ..
Prima faza:
Faza a doua:
(nu va ascund ca frunzele de la pom sunt pictate de trei ori, una peste alta ..!! .. ..)
Trebuia sa-l ascult pe vanzator, si sa-mi cumpar si un fel de spaclu special cu care razi culoarea ..!
.. va voi tine la curent ..! ..
EDIT
Am uitat sa va spun: astept comentarii si mai ales CRITICI cu sfaturi .. Va garantez ca nu ma supar indiferent ce spuneti .. fiti rai ..!! (O stiti p'aia: "orice sut in fund e un pas inainte" .. ..)
Felicitari
Adi, te felicit pentru pasul facut. Nu sunt in masura sa fac aprecieri iar "sutul" ti-l vei da singur dupa ceva timp cand vei realiza diferenta de acum cu lucrarile care vor urma.
Re: M-am apucat de pictat ..! ..:)
Multumesc Eugen! .. deja am dificultati ..
Spune-mi, te rog, cum faci liniile foarte subtiri ..? Cu ce le faci? Eu am o pensula masura 2 (cea mai mica pe care o am) dar nu iese .. se lateste .. .. folosesti si vreun creion, tus, sau ceva asemanator ..? .. sau tot cu vreo pensula dar nu stapanesc eu tehnica .. ?!!
Spune-mi, te rog, cum faci liniile foarte subtiri ..? Cu ce le faci? Eu am o pensula masura 2 (cea mai mica pe care o am) dar nu iese .. se lateste .. .. folosesti si vreun creion, tus, sau ceva asemanator ..? .. sau tot cu vreo pensula dar nu stapanesc eu tehnica .. ?!!
Cu pensula speciala
Liniile ca si tot ce e pe panza se realizeaza cu pensula insa pentru detalii iti trebuiesc anumite pensule. Sunt pensule speciale pentri trasat linii, vezi linkul de mai jos
http://www.colorit.ro/products/pensule-pictura-winsor-newton-sceptre-gold-II-303.html
Iti trebuiesc cam 3 pensule pentru linii cu dimametre de 0,5/1/ si 1,2 sau 1,5 mmm.
Cei de la un magazin de specialitate iti vor da exact ce-ti trebuie, tu doar trebuie sa precizezi ca vrei pentru linii, detalii.
Sunt foarte importante pensulele si trebuiesc ingrijite ca atare. Bafta in continuare.
http://www.colorit.ro/products/pensule-pictura-winsor-newton-sceptre-gold-II-303.html
Iti trebuiesc cam 3 pensule pentru linii cu dimametre de 0,5/1/ si 1,2 sau 1,5 mmm.
Cei de la un magazin de specialitate iti vor da exact ce-ti trebuie, tu doar trebuie sa precizezi ca vrei pentru linii, detalii.
Sunt foarte importante pensulele si trebuiesc ingrijite ca atare. Bafta in continuare.
Felicitari Adi!
si bafta pe mai departe...
Avea dreptate Eugen... in legatura cu sutul... tu vei fi, cu timpul, cel mai mare critic al tau;
A mea umila parere este ca fiind pentru primul tablou, chiar a iesit bine... dar incearca sa mai incarci atmosfera, cel putin in plan indepartat; picteaza iarba, tufisuri, copacei sau chiar o cabanuta, in spatele copacului, in partea dreapta... sau fa un fond mai incarcat;
Iti impartasesc crezul meu:
"Acuratetea stricta nu reprezinta intotdeauna adevarul, sa nu ai teama de panza, nu doar natura poate fi stranie, bizara"
Sa ai spor!
si bafta pe mai departe...
Avea dreptate Eugen... in legatura cu sutul... tu vei fi, cu timpul, cel mai mare critic al tau;
A mea umila parere este ca fiind pentru primul tablou, chiar a iesit bine... dar incearca sa mai incarci atmosfera, cel putin in plan indepartat; picteaza iarba, tufisuri, copacei sau chiar o cabanuta, in spatele copacului, in partea dreapta... sau fa un fond mai incarcat;
Iti impartasesc crezul meu:
"Acuratetea stricta nu reprezinta intotdeauna adevarul, sa nu ai teama de panza, nu doar natura poate fi stranie, bizara"
Sa ai spor!
Aconti- Admin
- Numarul mesajelor : 121
Data de inscriere : 25/06/2009
Varsta : 43
Localizare : Bucuresti
Salut voios ,Adi !
Adi Sabau a scris:Incapatanat cum sunt, alaltaieri mi-am cumparat minimul necesar cu scopul precis de a ma apuca de pictat ..
Sapte culori , doua panze (cea mica o dau fetitelor..!) ..
Am uitat sa va spun: astept comentarii si mai ales CRITICI cu sfaturi .. Va garantez ca nu ma supar indiferent ce spuneti .. fiti rai ..!!
Revenit din tarile calde m-a surprins mesajul tau original ,,M-am apucat de pictat “. Inainte de a te felicita pentru hotararea luata de a deveni artist plastic autentic ,trebuie sa te felicit pentru spontanietatea de care dai dovada ,atunci cand iti prezinti lucrarile . Daca termenul nu te deranjeaza ,iti pot spune ca esti chiar ,,haios” ,in sensul foarte bun al cuvantului . Daca ar fi sa judec numai dupa ce zici tu ,iti pot spune doar atat ,,ai mana de artist “ ,desi imi rezerv dreptul de a crede ca nu esti la prima tentativa de a picta . Ma si gandesc la biografia ta ,de peste o suta de ani si care va suna cam asa ; ,,Marele artist plastic Adi Sabau a debutat in anul 2009 ,pe forumul Artistilor plastici amatori ,intr-o comunitate mica de impatimiti ai artelor frumoase “. Promit ca iti voi urmarii evolutia ,cu conditia sa postezi toate lucrarile in stilul tau caracteristic . Am fost impresionat de faptul ca ai spus ca ai procurat ,, doua panze (cea mica o dau fetitelor..!) „ . sa intelegem ca ai doua sau mai multe fetite ! . Eu le urez multa sanatate ,sa creasca mari si nu ar fi rau ca si acestea sa debuteze pe acest forum . Multa bafta tuturor !
GEORGE- Admin
- Numarul mesajelor : 2871
Data de inscriere : 15/06/2009
Localizare : LONDON - UK
[quote="GEORGE"]
Uaaa, ce m-a uns la inima comentariul asta ..!!!!!! .. .. mai stii ..? ..
Acuma fara gluma, m-au bucurat sincer cuvintele tale. Imi dau incredere. Multumesc, George si multumesc Aconti pentru sfaturi.
Am doua fetite care incep clasa a patra si a cincea .. Le-am inscris la Colegiul National de Arta Ion Vidu (suna fain nu ..? .. ..). Catrinel - clasa a patra, face pian, iar Diana face vioara .. m-am gandit ca, fiind fetite, nu le strica o educatie muzicala ... DAR .. de cand am luat panza aia mica, am mai cumparat una .. si ma intreaba cand mai luam ... ca ele au terminat tabloul in juma' de ora ...
Aconti, ti-am urmat sfatul si am mai pus niste pomi pe fundal. Am incercat de trei ori sa fac acolo o casa, dar nu mi-a iesit .. asa ca am facut un drum ...
Am sa tin minte asta:
Faza de ieri (azi am tras chiulul)
Adi Sabau a scris:...Ma si gandesc la biografia ta ,de peste o suta de ani si care va suna cam asa ; ,,Marele artist plastic Adi Sabau a debutat in anul 2009 ,pe forumul Artistilor plastici amatori ,intr-o comunitate mica de impatimiti ai artelor frumoase “. .....!
Uaaa, ce m-a uns la inima comentariul asta ..!!!!!! .. .. mai stii ..? ..
Acuma fara gluma, m-au bucurat sincer cuvintele tale. Imi dau incredere. Multumesc, George si multumesc Aconti pentru sfaturi.
Am doua fetite care incep clasa a patra si a cincea .. Le-am inscris la Colegiul National de Arta Ion Vidu (suna fain nu ..? .. ..). Catrinel - clasa a patra, face pian, iar Diana face vioara .. m-am gandit ca, fiind fetite, nu le strica o educatie muzicala ... DAR .. de cand am luat panza aia mica, am mai cumparat una .. si ma intreaba cand mai luam ... ca ele au terminat tabloul in juma' de ora ...
Aconti, ti-am urmat sfatul si am mai pus niste pomi pe fundal. Am incercat de trei ori sa fac acolo o casa, dar nu mi-a iesit .. asa ca am facut un drum ...
Am sa tin minte asta:
Faza de ieri (azi am tras chiulul)
La asta lucrez acum:
Pictorul Mihai Olteanu mi-a spus ca am gresit. Niciodata nu se pune intai albul la ochi. Doar la sfarsit ..! Na, mai invata omul ..! Acu' tra sa-l repar cumva ..
Pictorul Mihai Olteanu mi-a spus ca am gresit. Niciodata nu se pune intai albul la ochi. Doar la sfarsit ..! Na, mai invata omul ..! Acu' tra sa-l repar cumva ..
Adi Sabau a scris:Pictorul Mihai Olteanu mi-a spus ca am gresit. Niciodata nu se pune intai albul la ochi. Doar la sfarsit ..! Na, mai invata omul ..! Acu' tra sa-l repar cumva ..
Are dreptate... inregistreaza si tu ce mai zice... si transmite-ne si noua!
dar peste alb conturezi mai departe, nu e mare problema ca mai ai un strat de culoare dedesubt; personal, ca sa-mi alunece pensonul mai usor, intai dau un strat de culoare, apoi ma apuc de lucrat detaliile, acoperind primul strat;
Acum... in legatura cu ce pictezi tu... vreau sa spun ca avem ceva in comun:
inca nu am dat nici primul strat, cum spun eu... dar cred ca personajele noastre se cunosc
Aconti- Admin
- Numarul mesajelor : 121
Data de inscriere : 25/06/2009
Varsta : 43
Localizare : Bucuresti
In mod sigur personajele noastre se cunosc. Frumoasa realizarea ta .. si dinamica!
Mihai spune ca trebuie readus la viata ..!!! Mi-a placut ideea.
Si mai spune ceva interesant: nu noi pictam, ci Dumnezeu. Noi suntem doar uneltele prin care se exprima ..!
Mihai spune ca trebuie readus la viata ..!!! Mi-a placut ideea.
Si mai spune ceva interesant: nu noi pictam, ci Dumnezeu. Noi suntem doar uneltele prin care se exprima ..!
GEORGE- Admin
- Numarul mesajelor : 2871
Data de inscriere : 15/06/2009
Localizare : LONDON - UK
Mda, imi amintesc cu placere si nostalgie de acest topic.
Partea cea mai frumoasa e ca nimeni nu ma crede ca tabloul cu copacul e primul din cariera mea de pictor. Chestia asta ma distreaza teribil.
M.J. a ramas in faza pe care ati vazut-o mai sus. Nu stiu de ce !!? .. de la el am trecut la acrilice si am lucrat la altele intre timp .. vi le voi arata la portofoliul meu. Totusi ar trebui sa-l termin si pe M.J .. doar ca trebuie sa-mi refac stocul de culori in ulei.
Partea cea mai frumoasa e ca nimeni nu ma crede ca tabloul cu copacul e primul din cariera mea de pictor. Chestia asta ma distreaza teribil.
M.J. a ramas in faza pe care ati vazut-o mai sus. Nu stiu de ce !!? .. de la el am trecut la acrilice si am lucrat la altele intre timp .. vi le voi arata la portofoliul meu. Totusi ar trebui sa-l termin si pe M.J .. doar ca trebuie sa-mi refac stocul de culori in ulei.
Pt voi e mai usor sa pictezi in ulei sau in acrilic???
crina- Numarul mesajelor : 1268
Data de inscriere : 06/03/2010
Varsta : 63
Localizare : constanta
crina a scris:Pt voi e mai usor sa pictezi in ulei sau in acrilic???
Parca a deschis George un topic pe tema asta .. dar nu-l gasesc acum.
In ceea ma priveste, pictatul cu acrilic imi da mai multe satisfactii: culoarea se usuca mai repede, folosesti apa in loc de ulei - deci nu te murdaresti infernal, speli pensulele mai usor si e mai putin toxic.
Diferenta e ca la acrilic nu poti jongla foarte fin cu trecerea dintr-o culoare in alta. Uleiul se intinde mai frumos si poti obtine efecte pe care nu le poti obtine cu cele acrilice.
Dar, na. Eu inca mai testez ambele tehnici. Cand mi se termina albul la unul din seturi, trec pe celalalt ... .. !
Dar care picturi sunt mai cautate,mai apreciate? Cred ca cele in ulei...
crina- Numarul mesajelor : 1268
Data de inscriere : 06/03/2010
Varsta : 63
Localizare : constanta
Cele in ulei necesita un timp mai lung de executie .. dar asta pana la urma nu e un criteriu esential in aprecierea unei lucrari.
Dupa cum bine vezi .. nu mai exista in lume nici un criteriu ...
Dupa cum bine vezi .. nu mai exista in lume nici un criteriu ...
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Vin Ian 06, 2017 10:09 am Scris de arbexartdecor
» SARBATORI SI SARBATORITI
Lun Ian 02, 2017 11:01 pm Scris de crina
» Poezii Katalina
Lun Noi 14, 2016 9:40 am Scris de katalina
» Tabara de pictura Hobby Art editia de iarna 2016
Joi Ian 14, 2016 3:30 pm Scris de arbexartdecor
» Arbex Art Decor te invita la expozitia de pictura ''Natura cu Fluturi''
Sam Oct 31, 2015 6:16 pm Scris de arbexartdecor