ARTISTI PLASTICI
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Castigatorul celei de a III-a editii a concursului ARS LONGA, VITA BREVIS

Ultimele subiecte
» Tabara de pictura Hobby Art editia de iarna 2017
The Romanian art  - Pagina 2 EmptyVin Ian 06, 2017 10:09 am Scris de arbexartdecor

» SARBATORI SI SARBATORITI
The Romanian art  - Pagina 2 EmptyLun Ian 02, 2017 11:01 pm Scris de crina

» Poezii Katalina
The Romanian art  - Pagina 2 EmptyLun Noi 14, 2016 9:40 am Scris de katalina

» Tabara de pictura Hobby Art editia de iarna 2016
The Romanian art  - Pagina 2 EmptyJoi Ian 14, 2016 3:30 pm Scris de arbexartdecor

» Arbex Art Decor te invita la expozitia de pictura ''Natura cu Fluturi''
The Romanian art  - Pagina 2 EmptySam Oct 31, 2015 6:16 pm Scris de arbexartdecor

» O noua tabara de pictura pentru incepatori
The Romanian art  - Pagina 2 EmptyVin Sept 11, 2015 12:40 pm Scris de arbexartdecor

» Hai sa ne-ntalnim 14 iunie
The Romanian art  - Pagina 2 EmptyMier Iun 17, 2015 10:57 pm Scris de crina

» Tabara de pictura Hobby Art - Apuseni
The Romanian art  - Pagina 2 EmptyJoi Iun 04, 2015 3:03 pm Scris de arbexartdecor

» Indian
The Romanian art  - Pagina 2 EmptySam Mai 02, 2015 8:44 pm Scris de termitawoodworks

» Pirografie I. Tibor
The Romanian art  - Pagina 2 EmptySam Mai 02, 2015 8:39 pm Scris de termitawoodworks

» lucrare
The Romanian art  - Pagina 2 EmptySam Mai 02, 2015 8:25 pm Scris de termitawoodworks

» pirografie
The Romanian art  - Pagina 2 EmptyMier Apr 29, 2015 1:05 pm Scris de Vizitator

eMAG

Abstract
PARTENERI

Link Exchange
Comunitatea Artistilor Plastici Amatori Top66 Statistici
Promovare Gratuita - Top123

Change language forum

The Romanian art

+3
euuuuu
Adi Sabau
GEORGE
7 participanți

Pagina 2 din 4 Înapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul

In jos

The Romanian art  - Pagina 2 Empty Re: The Romanian art

Mesaj  GEORGE Mar Aug 31, 2010 10:33 am

Marius a scris:am o scoala populara de arta2006-2009 ...m-am asigurat ca dehhhh la inceput aveam aceasta problema in privinta vanzari, din start eram atentionat , daca nu ai ceva la mana pe domeniu nu vei avea sansa de expunere cu vanzare...

Felicitari Marius, inseamna ca esti artist plastic amator ,,cu atestat" Very Happy
Atunci uite cum facem, tu impreuna cu Adi care si el la randul lui face parte dintr-o asociatie destul de insemnata din Banat, veti fii promotorii acestei actiuni . Eu ma retrag in esalonul doi, dar voi fi intodeauna foarte aproape de voi si va asigur ca veti avea tot spriljinul meu Very Happy . Nu fug de raspundere dar doresc sa nu se inteleaga ca as avea ganduri ascunse . Very Happy
GEORGE
GEORGE
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 2871
Data de inscriere : 15/06/2009
Localizare : LONDON - UK

Sus In jos

Mesaj  Vizitato Mar Aug 31, 2010 11:34 am

ok...pt. inceput doresc un lot de lucrari pentru expertiza curatoriala...aceste opere artistice vor intra pentru inceput in patrimoniul galeriei.Expertiza va fi efectuata de un curator artistic(pe viitor va beneficia de un venit de compezenta).In urma expertizei vom afla o critica constructiva,,la sange,,...Dupa aceasta etapa de promovare coletam lucrarile destinatia Londra...atunci expertizam piata...se v-a face tot posibil ca galeristul sa-si i-a in serios vocatia cu care a fost inzestrat in a atrage clientela(trebuie sa-si puna mintea in actiune)...cu cat promovarea romaniei este mai mare cu atat venitul de complezenta din partea membrilor v-a fi mai mare....Pe viitor vor ramane in galerie doar artistii cotati ...asa ca rog interes din partea tuturor si sa nu fie tratata arta superficial daca este nevoi sa se renunte si la jobb pe care il deservesc pe moment ...am uitat din start se v-a cotiza cu o suma anexata intretinerii galeriei(renunta-ti si voi la tigari si cafele o luna de zile ...provoaca cancer..) si anume 100euro/membru ( nu doresc sa vad comentarii la aceasta obtiune)...eu zic ca in acest fel trebui consolidata o galerie in ascensiune...astept injurii din partea dv cu cea mai mare placere..

Vizitato
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  Adi Sabau Mar Aug 31, 2010 8:32 pm

Prima injuratura vine de la mine ... Laughing

Povestea ta e prea imbarligata.
Cine e acel curator, care sunt competentele lui, de ce-as avea incredere in gusturile lui, de ce sa-i mai dau si bani ..!!?
Din punctul meu de vedere George este cel mai indreptatit sa-si dea seama cam ce tip de lucrari merita expuse, eventual cu sanse de vanzare. Nici o alta persoana din Romania nu simte mai bine piata din furnicarul londonez.

Apoi, chestia cu suta de euro. Pai daca facem o treaba impreuna - toti forumistii, ar trebui intai sa picam toti de acord. De fapt noi cu cine vorbim aici ..? .. ca in afara de noi 3-4 nu mai vad nici o reactie. Nici nu am stabilit ce avem de facut si cerem bani!? Nu-i Ok ..!

Mai vorbim.
Adi Sabau
Adi Sabau
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 601
Data de inscriere : 26/07/2009
Varsta : 63
Localizare : Timisoara

http://www.myspace.com/shamballamusic

Sus In jos

Mesaj  GEORGE Mar Aug 31, 2010 9:03 pm

Adi Sabau a scris: Cine e acel curator, care sunt competentele lui, de ce-as avea incredere in gusturile lui, de ce sa-i mai dau si bani ..!!?

Marius eu doar te bat ,,pe cap" Basketball
Si eu cred ca Adi are dreptate, nu trebue sa cheltuim banii decat pentru chirie si cel mult un supraveghetor . Sa lasam Piata de Arta sa faca expertizarea lucrarilor expuse .
GEORGE
GEORGE
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Vizitato Mar Aug 31, 2010 10:08 pm

ok...ok...a fost o gluma...gata renuntam si la acest proiect

Vizitato
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  Adi Sabau Mar Aug 31, 2010 10:22 pm

Nu renuntam, Marius.
Hai sa facem asa ... sa o luam sistematic;

Mai intai ne hotaram asupra locatiei. La targ sau la expozitie.
Apoi George afla detalii despre pretul chiriei si costuri aferente. Aici e interesant de stiut daca e ca la noi (!) cu contract pe un termen minim, sau se poate inchiria si pentru o luna.
Apoi, postam cuantumul costurilor pe forum. Cei care doresc sa participe vor sti ce cheltuieli avem. Cheltuielile se impart in mod egal la toti participantii.
De exemplu, avem de platit lunar 1000 de lire. Daca suntem 4 gagii, ne revin cate 250 lire de cap de locuitor. Oferta ramane deschisa pe forum. Daca mai apare un amator, deci suntem 5, vor reveni cate 200 lire de fiecare .. si asa mai departe ..! ..Poate intr-o saptamana/doua se aduna 10 oameni ..! Si atunci chiar ca vor fi cheltuieli de 100 de lire de fiecare ..!!! E doar o idee ..!

Dar pana la bani, mai e ..!!!! .. problema e cine si ce expune ..!
Laughing
Adi Sabau
Adi Sabau
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  GEORGE Mier Sept 01, 2010 7:21 am

Marius a scris:...eu zic ca in acest fel trebui consolidata o galerie in ascensiune...astept injurii din partea dv cu cea mai mare placere..

Marius a scris:...ok...ok...a fost o gluma...gata renuntam si la acest proiect..

Scuza-ne Marius dar tu ai scris ca astepti injurii cu cea mai mare placere ! Very Happy
Si noi am glumit, dar eu zic sa nu renuntam asa de usor Twisted Evil .
GEORGE
GEORGE
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  GEORGE Mier Sept 01, 2010 8:31 am

Adi Sabau a scris:Nu renuntam, Marius.

Mai intai ne hotaram asupra locatiei. La targ sau la expozitie.
Apoi George afla detalii despre pretul chiriei si costuri aferente. Aici e interesant de stiut daca e ca la noi (!) cu contract pe un termen minim, sau se poate inchiria si pentru o luna.

De obicei inchirierea se face pe minim sase luni, cu contravaloarea unei luni de garantie platita anticipat .

GEORGE
GEORGE
Admin
Admin

Sus In jos

The Romanian art  - Pagina 2 Empty Re: The Romanian Art

Mesaj  AncaManuela Mier Sept 01, 2010 8:46 am

Eu nu prea le am cu afacerile, dar parerea mea este ca fiecare din noi care va dori sa expuna, se gandeste la un castig. Asa ca, daca ''4 gagii'' care expun, cheltuie cate 250 lire se asteapta sa scoata si ceva din asta. Si nu cred ca telul lor ar fi doar sa promoveze arta romaneasca. De asemeni, cred ca fiecare din cei ce expun aici pe forum, are ceva de spus si n-ar trebui sa taiem nimanui capul de la inceput supunandu-l experizei unui singur om. Daca cineva va dori sa expuna sa o faca pe propria raspundere si sa lasam, asa cum spunea George, Piata de Arta sa decida valoarea lucrarilor.
AncaManuela
AncaManuela

Numarul mesajelor : 172
Data de inscriere : 11/03/2010
Varsta : 49
Localizare : Vaslui

Sus In jos

Mesaj  GEORGE Mier Sept 01, 2010 8:54 am

Adi Sabau a scris:Nu renuntam, Marius.

Apoi, postam cuantumul costurilor pe forum. Cei care doresc sa participe vor sti ce cheltuieli avem. Cheltuielile se impart in mod egal la toti participantii.
De exemplu, avem de platit lunar 1000 de lire. Daca suntem 4 gagii, ne revin cate 250 lire de cap de locuitor. Oferta ramane deschisa pe forum. Daca mai apare un amator, deci suntem 5, vor reveni cate 200 lire de fiecare .. si asa mai departe ..! ..Poate intr-o saptamana/doua se aduna 10 oameni ..! Si atunci chiar ca vor fi cheltuieli de 100 de lire de fiecare ..!!! E doar o idee ..!

Dar daca prin absurd ar exista 100 de ,,membri participanti" cata de participare ar fi 10 lire pe luna .

Vedeti voi din acest motiv este nevoie de o participare masiva .
Dar acest fenomen se va intampla doar la inceput deoarece dupa ce se va demara afacerea colectiva se va ajunge la autofinantare din veniturile realizate din vanzari pe principiul fiecare artist care vinde o lucrare va ceda o cota parte asociatiei .
Cota parte se va stabilii de ,,membrii fondatori" .

Acum va trebui sa stabilim diferenta dintre un ,,membru participant" si un ,,membru fondator" Very Happy
GEORGE
GEORGE
Admin
Admin

Sus In jos

The Romanian art  - Pagina 2 Empty Varianta a - III - a

Mesaj  GEORGE Joi Sept 02, 2010 9:51 am

Aceasta varianta scapa de griji, dar nu o recomand deoarece este cea mai dezavantajoasa pentru artist . Gasirea unui investitor care sa cumpere lucrarile direct de la artist (negociabil bineinteles) iar acesta isi pierde drepturile de autor, iar vanzarea poate fi facuta la orice pret de catre cel care ,,a dat banul" . Pareri ,,pro sau contra" Exclamation
GEORGE
GEORGE
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Adi Sabau Joi Sept 02, 2010 1:31 pm

Da, e varianta cea mai practica ...!

Dar ca sa fie si mai simplu, sistemul ar putea functiona si in regim de consignatie.
Artistul spune un pret, investitorul accepta sau nu, iar vanzarea se face la pretul investitorului .. care poate sa-l scada sau sa-l ridice in functie de cum merge piata.

Da, e o idee. Dar unde-i investitorul ..!? ..Smile
Adi Sabau
Adi Sabau
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Aconti Joi Sept 02, 2010 8:09 pm

GEORGE a scris:

Acum va trebui sa stabilim diferenta dintre un ,,membru participant" si un ,,membru fondator" Very Happy

lol! ai fost tare la faza asta!

Ar fi chiar interesant sa spui un pret real!
Daca ai timp sa te interesezi... cam cat ne-ar costa aventura asta, per total!?
Impartim noi pe urma la numarul de participanti... poate mai creste!
Aconti
Aconti
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 121
Data de inscriere : 25/06/2009
Varsta : 43
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Mesaj  GEORGE Joi Sept 02, 2010 8:19 pm

Adi Sabau a scris:Da, e varianta cea mai practica ...!

Dar ca sa fie si mai simplu, sistemul ar putea functiona si in regim de consignatie.
Artistul spune un pret, investitorul accepta sau nu, iar vanzarea se face la pretul investitorului .. care poate sa-l scada sau sa-l ridice in functie de cum merge piata.

Da, e o idee. Dar unde-i investitorul ..!? ..Smile

Investitorul exista Very Happy , dar as dorii sa vad daca exista interes din partea artistului de a alege una din variantele expuse de mine . Orice afacere implica un risc si un castig . Varianta ta cu consignatia exclude din start riscul pierderii artistului, ceea ce mi se pare a nu fi corect .

Sa presupunem ca eu as inchiria spatiul . Asta ar insemna 1000 de lire anticipat si alte 6000 de lire pe care trebuie sa-i achit prin cote lunare prin banca . Daca ar exista un interes din partea artistilor de a alege una din variante chiar daca nu as realiza castig, macar as reduce cat mai mult pierderile .
GEORGE
GEORGE
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  GEORGE Joi Sept 02, 2010 8:48 pm

Aconti a scris:
GEORGE a scris:

lol! ai fost tare la faza asta!

Ar fi chiar interesant sa spui un pret real!
Daca ai timp sa te interesezi... cam cat ne-ar costa aventura asta, per total!?
Impartim noi pe urma la numarul de participanti... poate mai creste!

Daca impartim 6000 de lire la 100 de actiuni a cate 60 de lire (o actiune reprezentand 1% din afacere) . Daca cineva doreste o cota parte mai mare cumpara actiuni mai multe . Acestia sunt ,,membrii fondatori" cu drepturi de decizie . La sfarsitul sezonului se trage linie iar profitul se imparte in cota parte corespunzator numarului de actiuni detinute .
Membrii participanti, platesc cota de participare pe o perioada determinata fara alte drepturi . Simplu, nu-i asa Exclamation Very Happy
GEORGE
GEORGE
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Adi Sabau Joi Sept 02, 2010 8:56 pm

Hmmm, desi varianta III e cea mai comoda din punt de vedere financiar, as opta totusi pentru o varianta a variantei II ... e al naibii de tentant sa stii ca esti actionar la o firma din Londra ...!!!!!!!!! ... Laughing
Adi Sabau
Adi Sabau
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Vizitato Joi Sept 02, 2010 9:32 pm

GEORGE a scris:Aceasta varianta scapa de griji, dar nu o recomand deoarece este cea mai dezavantajoasa pentru artist . Gasirea unui investitor care sa cumpere lucrarile direct de la artist (negociabil bineinteles) iar acesta isi pierde drepturile de autor, iar vanzarea poate fi facuta la orice pret de catre cel care ,,a dat banul" . Pareri ,,pro sau contra" Exclamation

....nu am nimic de pierdut prin aceasta varianta...sunt sigur ca ma v-a pune in miscare

Vizitato
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  GEORGE Vin Sept 03, 2010 7:40 am

Marius a scris: ....nu am nimic de pierdut prin aceasta varianta...sunt sigur ca ma v-a pune in miscare

Toate variantele sunt aplicabile fara nici o problema si sunt sigur ca va pune in miscare pe toata lumea . Dar daca afacerea ar fi preluata de un singur om ar avea un iz de ,,escrocherie", pe cand daca s-ar implica toata comunitatea, s-ar numi ,,autofinantare" . Asta-i diferenta ! Very Happy
GEORGE
GEORGE
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Adi Sabau Vin Sept 03, 2010 8:27 am

Bun! ... Pai hai sa incepem.

Stiti cum e la examen: prima conditie ca sa-l iei, e sa participi ..!.. Smile

.. asa ca eu zic sa vedem intai cati participanti suntem. ..!

Personal, ma inscriu oficial ca participant, indiferent pe care varianta o alegem.
Adi Sabau
Adi Sabau
Admin
Admin

Sus In jos

The Romanian art  - Pagina 2 Empty Inscriere oficiala .

Mesaj  GEORGE Vin Sept 03, 2010 7:51 pm

Adi Sabau a scris:Bun! ... Pai hai sa incepem.
Personal, ma inscriu oficial ca participant, indiferent pe care varianta o alegem.

Si eu ma inscriu oficial bounce

1 - Adi Sabau
2 - George Tunariu

Daca un membru se hotaraste sa se inscrie oficial copiaza ordinea si se trece cu urmatorul numar !
Atentie ! locul 1 si 2 este ocupat Very Happy

Deocamdata ne inscriem cu o actiune in valoare de 60 de lire pentru a da posibilitatea tuturor doritorilor sa participe . Daca pana la 01 . oct . ac. nu se intrunesc nr. de participanti, se va permite cumpararea unui numar mai mare de actiuni de catre cei inscrisi deja . Reamintim ca numarul doritorilor(actionarilor) este limitat (maxim 100 a cate o actiune de 60 lire fiecare) reprezentand 1% .
GEORGE
GEORGE
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Adi Sabau Vin Sept 03, 2010 9:12 pm

Primu' venit, primu' servit ...!!! ... Laughing Laughing Laughing

Sa explicam, George, ca aici ordinea nu are nici o relevanta. Ea reprezinta doar ordinea cronologica in care ne inscriem ..!

Si ar mai fi ceva.
S-ar putea intelege ca nu putem incepe nimic pana nu adunam 6000 de lire ..!!!!
Cred ca aici trebuie lamuriri .. !
Adi Sabau
Adi Sabau
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  Vizitato Sam Sept 04, 2010 7:13 am

1.Ady Sabau
2.George Tunariu
3.Andoni Marius Daniel (mob.0751035883).
....este bine venita o sectiune separata...in momentul cand totul v-a fi ok demaram proiectul...

Vizitato
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  GEORGE Sam Sept 04, 2010 7:26 am

Adi Sabau a scris:Primu' venit, primu' servit ...!!! ... Laughing Laughing Laughing
Sa explicam, George, ca aici ordinea nu are nici o relevanta. Ea reprezinta doar ordinea cronologica in care ne inscriem ..!

Bineinteles ca este o gluma Exclamation Very Happy
Dupa ce se vor termina inscrierile veti trece la alegeri democratice . Ceea ce trebuie sa intelegeti este ca imi doresc ca afacerea sa fie reciproc avantajoasa pentru toti membrii forumului . Pentru a spulbera orice speculatie va anunt ca eu nu ma voi ocupa decat de partea de contract pentru inchirierea spatiului necesar desfasurarii acestei activitati si nu voi accepta nici o functie in interiorul acesteia Evil or Very Mad .
Deocamdata inscrierea este simbolica pentru a vedea daca aceasta idee poate fi pusa in aplicare .

Adi Sabau a scris:
Si ar mai fi ceva.
S-ar putea intelege ca nu putem incepe nimic pana nu adunam 6000 de lire ..!!!!
Cred ca aici trebuie lamuriri .. !

Initial m-am gandit ca ar fi necesari bani doar pentru o singura expunere pentru a testa piata Londoneza, dar mi-am dat seama ca ar fi un esec total si sa va explic,... de ce ? In primul rand ori organizezi o expozitie pentru o singura expunere, ori pentru o suta de expuneri, efortul ar fi acelasi . Eu frecventez saptamanal targuri sau piete, nu cumpar doar vizitez si ma informez, imi fac o idee despre pretul produsului in raport cu altele . Abia dupa cateva saptamani sau chiar luni ma hotarasc asupra unui produs anume care se incadreaza in necesitatile mele . Dar de foarte multe ori desi mi-ar fi placut sa cumpar ceva nu am facut-o, dar m-am dus in alta duminica si nu am mai gasit standul respectiv, se desfiintase . Ce vreau sa spun este ca nu ne putem astepta la un succes din prima expunere, cumparatorul va venii in timp in functie de cum vom sti noi sa il atragem si trebuie sa expunem, pentru al atrage . Nu ma feresc sa va spun ca as fi incantat daca ar fi alaturi de noi pictori amatori care si-au facut deja un nume in cadrul comunitatii .
GEORGE
GEORGE
Admin
Admin

Sus In jos

Mesaj  euuuuu Sam Sept 04, 2010 8:14 am

Am si eu o intrebare.Daca suntem 100 de artisti interesati ,ce marime are galeria si cate lucrari (medii) poate expune un artist la deschiderea acesteia.Daca stie cineva ce formalitati sunt pentru scoaterea din tara a lucrarilor si care este cadrul legal pentru vanzarea acestora?
euuuuu
euuuuu

Numarul mesajelor : 127
Data de inscriere : 05/08/2009
Varsta : 48
Localizare : Romania

Sus In jos

Mesaj  euuuuu Sam Sept 04, 2010 8:25 am

Propun sa se ia legatura si cu Raţiu Family Foundation
Manchester Square, 18 Fitzhardinge Street, London W1H 6EQ
Tel : +44 20 7486 0295 (ext. 120)