ARTISTI PLASTICI
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Castigatorul celei de a III-a editii a concursului ARS LONGA, VITA BREVIS

Ultimele subiecte
» Tabara de pictura Hobby Art editia de iarna 2017
Cum sa pictezi peretii in camera copilului tau? EmptyVin Ian 06, 2017 10:09 am Scris de arbexartdecor

» SARBATORI SI SARBATORITI
Cum sa pictezi peretii in camera copilului tau? EmptyLun Ian 02, 2017 11:01 pm Scris de crina

» Poezii Katalina
Cum sa pictezi peretii in camera copilului tau? EmptyLun Noi 14, 2016 9:40 am Scris de katalina

» Tabara de pictura Hobby Art editia de iarna 2016
Cum sa pictezi peretii in camera copilului tau? EmptyJoi Ian 14, 2016 3:30 pm Scris de arbexartdecor

» Arbex Art Decor te invita la expozitia de pictura ''Natura cu Fluturi''
Cum sa pictezi peretii in camera copilului tau? EmptySam Oct 31, 2015 6:16 pm Scris de arbexartdecor

» O noua tabara de pictura pentru incepatori
Cum sa pictezi peretii in camera copilului tau? EmptyVin Sept 11, 2015 12:40 pm Scris de arbexartdecor

» Hai sa ne-ntalnim 14 iunie
Cum sa pictezi peretii in camera copilului tau? EmptyMier Iun 17, 2015 10:57 pm Scris de crina

» Tabara de pictura Hobby Art - Apuseni
Cum sa pictezi peretii in camera copilului tau? EmptyJoi Iun 04, 2015 3:03 pm Scris de arbexartdecor

» Indian
Cum sa pictezi peretii in camera copilului tau? EmptySam Mai 02, 2015 8:44 pm Scris de termitawoodworks

» Pirografie I. Tibor
Cum sa pictezi peretii in camera copilului tau? EmptySam Mai 02, 2015 8:39 pm Scris de termitawoodworks

» lucrare
Cum sa pictezi peretii in camera copilului tau? EmptySam Mai 02, 2015 8:25 pm Scris de termitawoodworks

» pirografie
Cum sa pictezi peretii in camera copilului tau? EmptyMier Apr 29, 2015 1:05 pm Scris de Vizitator

eMAG

Abstract
PARTENERI

Link Exchange
Comunitatea Artistilor Plastici Amatori Top66 Statistici
Promovare Gratuita - Top123

Change language forum

Cum sa pictezi peretii in camera copilului tau?

4 participanți

In jos

Cum sa pictezi peretii in camera copilului tau? Empty Cum sa pictezi peretii in camera copilului tau?

Mesaj  Pintilie Ionela Joi Oct 28, 2010 1:04 pm

As dori cateva sfaturi in legatura cu tehnica folosita ,materialele de la cei care au decorat camera copilului .,respectiv au realizat pictura murala sau pictura mobilier.Din ce am citit se poate vopsi pe o suprafata neteda data cu var lavabil in nuante deschise,cei mai multi folosesc sabloane sau xeroxeaza personajele marindu-le,in cazul nostru folosim imaginatia si talentul,pictura realizandu-se in acril.
Nu am folosit niciodata acrilice,cam cata cantitate iti trebuie,nu se absoarbe sau se ia usor,mai trebuie ceva aplicat peste pictura pt. fixare?ce stiti?Dar daca as vrea sa dau un pic de culoare mobilierului ?Multumesc.

Pintilie Ionela

Numarul mesajelor : 122
Data de inscriere : 19/10/2009
Varsta : 43
Localizare : Piatra Neamt

Sus In jos

Cum sa pictezi peretii in camera copilului tau? Empty Tehnici pictura murala

Mesaj  Pintilie Ionela Vin Oct 29, 2010 10:39 am

Trompe l’oeil este o metoda de a putea realiza imagini pictate pe perete sau alt fel de suport. Trompe l’oeil numele de origine franceza inseamnad “inselarea ochiului”, aceasta tehnica picturala decorative imita realismul, redand trasaturile si caracteristicile din viata reala. Tehnica trompe l’oeil este o forma foarte veche de picture murala, cu ajutorl ei se pot reprezenta peisaje, obiecte, corpuri arhitecturale cu scopul de a crea o iluzie tridimensionala. Se caracterizeaza prim maximum de perfectiunii a picturii, o tehnica potrivita pentru perete, ofera posibilitatea pictorului de a se desfasura in voie fara costrangeri, iar imaginea pictata rezistand in timp. Se folosesc culorile de tempera dar si cele acrilice.

Sgraffito este o tehnica decorativa de sculptura in relief, rezistenta in timp si foarte eleganta executata pe perete sau pe alte suprafata stabilita realizandu-se modele decorative in adancime imbinunadu-se doua sau trei culori de mortar colorat asezate intr-o forma anume pentru creerea unei imagini alese.]Sgraffito este o tehnica decorativa de sculptura in relief, rezistenta in timp si foarte eleganta executata pe perete sau pe alte suprafata stabilita realizandu-se modele decorative in adancime imbinunadu-se doua sau trei culori de mortar colorat asezate intr-o forma anume pentru creerea unei imagini alese.

Al fresco este un prodecedeu folosit in pictura murale se executa foarte repede si usor pe tencuiala umeda, nu necesita mari costuri si rezista la orice efect de deteriorare. Are un aspect mat, stralucitor, folosindu-se culori armonioase cu transparente fine. Culoarea nu patrunde in adancimea suprafetei pictate ramanand fixate pe perete.

Al Secco tehnica de pictura murala cu caracter monumental ca si fresca ce se realizeaza pe tencuiala uscata. Culorile de baza pentru executarea cestei tehnici sunt acrilice -culorile nontoxice si durabile intr-un timp relativ scurt .

Stucco este o tehnica avansata pentru decorarea interioarelor cu ajutorul materialelor de tencuit precum varul si ipsosul ce sunt lianti de baza realizandu0-se diferite motive decorative si ornamente de diferite tipuri texturate sau licioase . Tehnica de aplicare a stucului este destul de lunga. Stucco Venetiano sau stucco ce imita perfect marmura este o tehnica deosebita pentru decoarea peretilor de interioarelor si exterioarelor precum si a obictelor de mobilier .

http://www.acrilart.ro/tehnici-pictura-murala.html

Pintilie Ionela

Sus In jos

Cum sa pictezi peretii in camera copilului tau? Empty Re: Cum sa pictezi peretii in camera copilului tau?

Mesaj  GEORGE Vin Oct 29, 2010 12:58 pm

Subiectul mi se pare foarte interesant si la indemana oricui care au inclinatii artistice sa creeze un spatiu de basm copiilor lor . Din acest motiv am postat saitul si de mai jos, poate va inspira ! Twisted Evil

http://www.loredana.nadrag.ro/picturi.php
GEORGE
GEORGE
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 2871
Data de inscriere : 15/06/2009
Localizare : LONDON - UK

Sus In jos

Cum sa pictezi peretii in camera copilului tau? Empty Din ce am mai lecturat..

Mesaj  Pintilie Ionela Dum Oct 31, 2010 7:59 am

Am aruncat o privire si pe oferta de materiale de pictura,respectiv la vopsele acrilice si am gasit vopsele speciale folosite in decoratiuni interioare,in borcanele de 350 ml,gama Polycolor,preturile difera<,oricum te poti decurca daca achizitionezi culorile primare si alb iar daca sa spunem vrei sa creezi efecte speciale,si aici am aruncat o privire la spray/auriu sau argintiu,se ridica la suma de aprox.200ron.in total.

Pintilie Ionela

Sus In jos

Cum sa pictezi peretii in camera copilului tau? Empty Re: Cum sa pictezi peretii in camera copilului tau?

Mesaj  Adi Sabau Lun Noi 01, 2010 10:16 pm

GEORGE a scris:Subiectul mi se pare foarte interesant ...

.. da, e mai mult decat interesant ..!!!!

Dupa ce am vazut ce se poate face, ma bate gandul la modul cel mai serios sa incerc si eu ..!

Trebuie doar sa gasesc peretele potrivit .. ! .. Smile
Adi Sabau
Adi Sabau
Admin
Admin

Numarul mesajelor : 601
Data de inscriere : 26/07/2009
Varsta : 63
Localizare : Timisoara

http://www.myspace.com/shamballamusic

Sus In jos

Mesaj  AncaManuela Mar Noi 02, 2010 6:12 am

Am incercat si eu, dar prolema a fost ca acum patru ani cand m-am apucat eu de treaba nu prea erau clienti. Iata Spiderman-ul din dormitorul lui Cosmin(fiul meu):
Cum sa pictezi peretii in camera copilului tau? Copyofhpim1590
De fapt l-am lasat mai mult pe el sa lucreze, pentru ca si-a dorit foarte mult asta, iar eu nu l-am ajutat decat la contururi. In curand cred ca va disparea, intre timp s-a plictisit de el si vrea altceva.
AncaManuela
AncaManuela

Numarul mesajelor : 172
Data de inscriere : 11/03/2010
Varsta : 49
Localizare : Vaslui

Sus In jos

Cum sa pictezi peretii in camera copilului tau? Empty Super ..

Mesaj  Pintilie Ionela Mier Noi 03, 2010 4:48 pm

Cu ce materiale ai lucrat?Din ce am citit e in mare voga pictura chiar si cea stilizata pe pereti ,am intrebat pe cineva care se ocupa cu asa ceva dar mi-a raspuns evaziv..Si mobilierul pictat e la fel de chic mai ales daca te-ai plictisit de mobilier si vrei sa schimbi decorul.

Pintilie Ionela

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum